MENU
klinika

Bob Dylan

“Me furi një shi do të bjerë”

17.08.2020 - 06:02

Oh, ku ke qenë, sykaltëri biri im?
ku ke qenë i dashur i vogli im?
Unë kam ngecur në anën e dymbëdhjetë maleve te mjegullt
Kam ecur dhe jam zvarritur nëper gjashtë autostrada PERDREDHUR!
Unë, përmes shtatë pyjeve te trishtuar, kam shkelur
kam qenë para një duzinë oqeanesh të vdekur
Unë, dhjetë mijë milje brenda gojës së një varreze po rri
Dhe me furi, me furi, me furi, me furi
Me furi Nje shi do te bjere

Oh, çfarë ke parë, sykaltëri biri im?
Cfare ke parë i dashur i vogli im
Unë pashë një foshnje te porsalindur rrethuar nga ujqër të egër
pashë një autostrade diamantesh bosh pa njerëz
Unë pashë një degë të zezë qe pika gjaku vazhdonin t’i pikonin
pashë një dhomë burrash me çekiça ne duar qe gjak kullonin
Unë pashë nje shkallë te bardhë me ujë mbuluar
Pashe dhjetë mijë llafazanë me gjuhë të shkurtuar
Une pashë armë dhe shpata të mprehta në duar fëmijesh të mitur
Dhe me furi, me furi, me furi, me furi
Me furi Një shi do të bjerë

Dhe çfare dëgjove, sykaltri biri im?
Dhe çfare dëgjove, i dashur i vogli im?
Unë dëgjova zhurmën e një bubullimë që ulërinte si paralajmërim
Dëgjova ulërimen e një vale që botën do të çonte në shkatërrim
Unë dëgjova njeqind daullexhinj qe duart iu flakeronin
Dëgjova dhjetëmijë pëshpërima që të tjerët s’i dëgjonin
Unë dëgjova një njeri që lëngonte dhe shumë të tjerë që qeshnin
Dëgjova këngën e poetit që vdiq në mjerim
Dëgjova zërin e një kllouni që bërtiste në rrugicën karshi
Dhe me furi, me furi, me furi, me furi
Me furi Një shi do të bjerë

Oh, kë takove sykaltëri biri im?
Kush të takoi i dashur i vogli im?
Unë takova nje fëmijë te vogël pranë një poni të vdekur
Takova një burrë të bardhë me një qen të zi duke u endur
Unë takova një grua të re që trupi i digjej flakë
Takova një vajze të re, ajo një ylber më dha
Unë takova një burrë të plagosur nga dashuria
një tjetër burrë takova të plagosur nga urrejtja
Dhe me furi, me furi, me furi, me furi
Me furi Një shi do të bjerë
Dhe ç’do të bësh tani, sykaltëri biri im?
Dhe ç’do të besh tani i dashur i vogli im?

Une do të dal përsëri jashtë para se shiu të fillojë të bjerë
Do të hyj ne thellësite e pyllit të zi më të thellë
Ku njerëzit janë të shumtë dhe të gjithë duarbosh
Ku pikat e helmit gjithë ujrat kanë përmbytur
Ku shtëpia në luginë ngjan si një burg i lagësht i ndotur
Dhe fytyra e ekzekutorit gjithmonë rri e fshehur
Ku uria eshte e shëmtuar dhe shpirtrat të përhumbur
Ku e zeza është ngjyra dhe asnjë është numri
Dhe une do ta rrëfej e do ta flas, do ta mendoj e do bërtas
Nga mali do ta pasqyroj që të gjithë shpirtrat të kap
Dhe mbi oqean do të qëndroj derisa të më fundosë
Por unë e di mirë këngën time përpara se ta këndoj
Dhe me furi, me furi, me furi, me furi
Me furi Një shi do të bjerë