MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Kam sindromën e zorrës së irrituar. Si ta kuroj?

24.09.2020 - 11:08

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Kam sindromën e zorrës së irrituar. Si ta kuroj?

Mjeku: Qëllimi i trajtimit është të lehtësojë simptomat. Për disa njerëz, ndryshimet në dieta mund të ulë simptomat. Shtimi i fibrave dhe shmangia e stimuluesve, si kafeina, mund të ndihmojë. Ulja e ankthit duke u ushtruar rregullisht dhe duke kërkuar këshillim mund të jetë jgithashtu një ndihmë. Terapitë plotësuese dhe alternative, përfshirë bimët, suplementet dhe ndryshimet e stilit të jetës jgithashtu ndihmojnë. Terapitë alternative dhe plotësuese SZI shpesh trajtohet me terapi alternative. Teknikat për uljen e stresit, si ndryshimet në regjimin ushqimor, hipnoza apo këshillimi.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.