MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Kërcas shpesh qafën. A është e gabuar?

06.09.2020 - 12:43

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Kërcas shpesh qafën. A është e gabuar?

Mjeku: Nëse bëhet gabimisht ose shumë shpesh, kërcitja e qafës mund të çojë në disa komplikime serioze. Për shembull, nëse kërcisni qafën çdo ditë, shumë herë në ditë, ligamentet në nyjet e qafës suaj mund të shkëputen përgjithmonë. Përveç dobësimit të ligamenteve dhe tendinave, kjo gjithashtu mund të çojë në paqëndrueshmëri të qafës dhe të rrisë rrezikun e zhvillimit të artrozës (kur kërci mbrojtës që vendos skajet e kockave tuaja përkeqësohet me kalimin e kohës).

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.