MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Si parandalohet infeksioni i këpurdhave të shputave?

04.09.2020 - 07:16

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: 

Përgjigjet mjeku:  Lani me rregull këmbët, sëpaku një herë në ditë. Pas larjes mirë thani shputat me peshqir të paster veçnërisht pjesën në mes gishtrinjëve dhe shputës. Shpesh ndrroni çorapat dhe përkujdesuni që ato të jenë ekskluzivisht nga materialet natyrore. Në asnjë mënyrë mos shfrytëzoni mbathjet e huaja dhe shmangjuni bartjes së atleteve në çdo rast. Mbathni mbathje të hapura gjatë muajve të nxehta të verës. Në qoftë vuani nga diabeti është e nevojshme lujdes të veçantë të keni për shputat për shkak se infeksioni mund të merr formë serioze dhe vështirë sherohet dhe hiqet.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.