MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Çfarë komplikimesh afatgjata shkakton COVID-19 në organet e tjera?

16.12.2020 - 09:58

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Çfarë komplikimesh afatgjata shkakton COVID-19 në organet e tjera?

Mjeku: Komplikimet më serioze afatgjata duket se janë më pak të zakonshme, por janë të raportuara. Janë vërejtur se ndikojnë në organe të ndryshme në trup.  Këtu përfshihen komplikacione:

  • Kardiovaskulare : inflamacioni i muskujve të zemres
  • Të frymëmarrjes : anomalitë e funksionit të mushkërive
  • Renale : dëmtim akut i veshkave
  • Dermatologjike : skuqje, rënie e flokëve
  • Neurologjike: probleme të nuhatjes dhe të shijes, çështje gjumi, vështirësi në përqendrim, probleme me kujtesën.
  • Psikiatrike : depresioni, ankthi, ndryshimet e humorit

Rëndësia afatgjatë e këtyre efekteve nuk dihet ende. CDC do të vazhdojë hetimin aktiv dhe do të sigurojë të dhëna të reja, të cilat mund të informojnë mbi kujdesin klinik të sëmundjes, si dhe përgjigjet e shëndetit publik ndaj COVID-19.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.