MENU
klinika

Panariti jep arsyet: Nuk janë parashikuar fondet të mjaftueshme për…

Presidenti Meta kthen në Kuvend ‘Buxhetin 2021’

11.12.2020 - 13:57

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka kthyer për shqyrtim në Kuvend pr/buxhetin e vitit 2021. Në një dalje për mediat, shefi i kabinetit të Presidentit, Edmond Panariti ka dhënë arsyet pse u kthye ky ligj.

Sipas Panaritit, arsyeja kryesore është se nuk ka fonde të mjaftueshme për të përballuar pasojat e pandemisë Covid-19.

“Arsyeja më madhore për rikthimin e këtij pr/ligji është fakti që ky pr/ligj nuk parashikon mbështetje të mjaftueshme për të përballuar pandeminë Covid dhe pasojat e saj.

Nuk parashikohen programe për të mbështetur ekonominë, turizmin, bizneset.

Në pr/ligj nuk janë të zbatuara rekomandimet e institucionet ndërkombëtare për të mos zgjeruar PPP, sidomos ato me ofertë të pakërkuar.

Një tjetër arsye është edhe fakti që në pr/buxhetin nuk ka objektiv për uljen e papunësisë dhe rritjen e punësimit. Brezi i të rinjve tanë është ai që është prekur më shumë nga plaga e papunësisë. Nuk parashikohen fonde të mjaftueshme për të mbyllur këtë plagë të hapur.

Një tjetër arsye pse presidenti e rikthen këtë ligj se nuk është parashikuar fondi për të përballuar borxhin publik”, u shpreh Panariti.