MENU
klinika

COVID-19

Vaksina e Pfizer, në Greqi më 27 dhjetor!

18.12.2020 - 10:46

Më 27 dhjetor pritet të mbërrijë në Greqi vaksina e Pfizer kundër COVID-19, në numër më të vogël dozash, pas ndryshimit të datës së miratimit nga BE më 22 dhjetor. Në Selanik arritën frigoriferët e posaçëm me temperaturë -70 gradë.

Operacioni kolosal me titull “Liria” starton me dy persona të caktuar tashmë, një infermiere dhe një i moshuar, emrat e të cilëve nuk janë bërë akoma publikë. 100 vaksinime simbolike në stafin mjekësor në frontin ballor kundër COVID-19, në dy spitale të mëdha të vendit, Evangjelismos dhe Sotiria më 27 dhjetor.

Vijon regjistrimi i stafit mjekësor si dhe grupmoshave në rrezik të lartë. 1086 janë qendrat e vaksinimit në të gjithë Greqinë teksa do jenë dy operacione paralele për funksionimin, “Liria” e sistemit shëndetësor për vaksinimin dhe “Ipokratis” i policisë për shpërndarjen e sigurtë dhe sipas standarteve specifike.

Humb jetën një person

Greqia e pushtuar nga zjarret

Katër të vdekur dhe pesë të zhdukur brenda pak ditëve

Çfarë po ndodh me turistët në Greqi?!

"Duhen ndaluar ndërtimet e shfrenuara për të mbrojtur natyrën"

Turizmi po dëmton Greqinë!