MENU
klinika

Përgatitjet për zgjedhjet e 25 prillit

Celibashi merr mbështetje nga ambasadorët e Spanjës dhe Austrisë

14.01.2021 - 20:53

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi takoi sot Ambasadorin e Spanjës, Marcos Alonso Alonso dhe Ambasadorin e Austrisë, Christian Steiner.

Në takime u diskutua lidhur me përgatitjen e procesit zgjedhor të datës 25 prill, implementimin e projekteve të teknologjisë së informacionit në zgjedhje, votimin nga jashtë të shtetasve shqiptarë me vendbanim të përhershëm jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë dhe financimin e partive politike.

Komisioneri Celibashi u shpreh se besimi që ky proces zgjedhor do të jetë i suksesshëm bazohet në bashkëpunimin e ngushtë dhe transparent të KQZ-së me të gjithë aktorët e përfshirë në proces, të cilët janë angazhuar seriozisht duke ofruar mendimet dhe opinionet e tyre.

Ai tha se kjo do të ndikojë pozitivisht në ndryshimin e perceptimit të publikut, lidhur me organizimin e zgjedhjeve.

Celibashi theksoi se KQZ është duke punuar intensivisht në bashkëpunim me aktorët e tjerë, në çdo aspekt të procesit zgjedhor që të zhvillojmë zgjedhje të lira e të ndershme sipas standardeve ndërkombëtare

Nga ana e tij, Ambasadori Alonso deklaroi së rruga për zhvillimin e procesit zgjedhor është një rrugë me shumë vështirësi dhe zhvillimi i një procesi të drejtë dhe transparent është një arritje e madhe për Shqipërinë. Ai theksoi se Spanja si vend anëtare e Bashkimit Evropian, e mbështet Shqipërinë në rrugën e saj të integrimit.

Ambasadori Steiner theksoi se Austria si një vend që mbështet anëtarësimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropian ka interes lidhur me zhvillimin e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme.

Ambasadori ofroi mbështetje dhe ekspertizë për realizimin me sukses të këtyre zgjedhjeve në situatë pandemie.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Diskutimi për fazën përgatitore para zgjedhjeve

Ministri Çuçi takon Sorecën, në fokus dhe zgjedhjet e 25 prillit