MENU
klinika

Krizë në koalicionin qeverisës

Jep dorëheqjen kryeministri italian Giuseppe Conte!

26.01.2021 - 10:11

Ka dhënë dorëheqjen kryeministri i Italisë, Giuseppe Conte.

Lajmi bëhet i ditur nga mediet italiane, të cilat theksojnë se largimi i tij i hap një fazë të ndërlikuar politike dhe kushtetuese, e cila do të përfundojë vetëm kur një kryeministër i ri dhe ministrat e tij të betohen para Presidentit.

Sipas medieve fqinje, dorëheqja e Conte krijon një krizë, të lindur nga konfliktet mes partive të koalicionit qeverisës, që nuk u sanksionua nga një votë mosbesimi.