MENU
klinika

Biden: Duhet vepruar me vendosmëri dhe guxim...

SHBA, prezantohet plani i ndihmës ekonomike

23.01.2021 - 13:03

Presidenti Joe Biden u shpreh se kriza ekonomike e SHBA po thellohej dhe se qeveria duhet të ndërmarrë veprime të mëdha, duke vepruar “me vendosmëri dhe me guxim” për të ndihmuar amerikanët që po shohin rënien e pagave të tyre dhe mezi po ja dalin. Kjo deklaratë erdhi nga Shtëpinë e Bardhë ndërsa  presidenti prezantoi planin e tij të ndihmës ekonomike ndaj koronavirus .

Biden tha se plani i tij i ndihmës ekonomike prej 2 trilion dollarësh për të adresuar efektet shkatërruese të pandemisë së koronavirusit ka mbështetje nga biznesi, puna, Wall Street dhe Main Street.

“Shumë Amerikë po dëmtohen. Virusi po rritet, njerëzit rrezikojnë të dëbohen. Humbjet e vendeve të punës po rriten përsëri. Ne duhet të veprojmë. Pavarësisht se si e shikoni, ne kemi nevojë për të vepruar, “tha Biden ndërsa përgatitej të nënshkruante një seri veprimesh ekzekutive.

“Nëse veprojmë tani ekonomia jonë do të jetë më e fortë si në planin afatshkurtër ashtu edhe në atë afatgjatë.”

Ligjvënësit republikanë kanë vënë në pikëpyetje çmimin e ndihmës pandemike dhe një propozim të veçantë investimi për infrastrukturën, projektet e energjisë së gjelbër, arsimin dhe kërkimin.

Biden të Premten urdhëroi aksesin më të shpejtë të kontrolleve stimuluese pandemike për familjet në nevojë dhe rritjen e ndihmës ushqimore për fëmijët që normalisht mbështeten në vaktet e shkollës, një përpjekje për të lehtësuar barrën e amerikanëve ndërsa Kongresi negocion mbi paketën e tij të propozuar të stimujve.

Në ditët e hapjes së administratës së tij, presidenti po thekson se qeveria duhet të trajtojë me urgjencë krizën e koronavirusit pasi paraardhësi i tij Donald Trump e dëmtoi atë në masë të madhe.

Më shumë se 400,000 amerikanë kanë vdekur nga virusi dhe miliona vende pune janë humbur.

SCAN

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Nga Bloomberg/ Çfarë kërkon Biden?

Stimuli prej $1.9 trilionësh në rrezik?


Nga Financial Times/ Ka vendosur vetëm 10% të kapacitetit të tij gjatë pandemisë

FMN nuk funksionon më si rrjeti i sigurisë në botë

Nga Bloomberg/ Ndërkohë, çfarë po bën pjesa tjetër e botës?

Paketa 1.9 trilion e Biden duhet të presë…

Nga Bloomberg/ Nga Brazili në Truqi, një problem që zgjasë përtej pandemisë

Vendet ku çmimet po shqetësojnë njerëzit

Rajonet më të goditura nga pandemia

Pabarazia varfëron qytetet e mëdha