MENU
klinika

"A dëshiron të na pushtosh sërish?"

Kurti dhe kryeministrja serbe përplasen në Tiranë

10.06.2021 - 16:00

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në Samitin e Ballkanit Perëndimor në Tiranë, ku mori pjesë edhe kryeministrja serbe, Ana Bërnabiç kërkoi që marrëveshja e CEFTA-s të ripërcaktohet, në të cilën Kosova do të trajtohej si shtet.

Media serbe Tanjug raporton se Kurti gjithashtu i bëri thirrje Serbisë që të njohë Kosovën si shtet të pavarur. Kjo ka sjellë edhe përplasjen mes tij dhe kryeministres serbe.

Ana Bërnabiç u përgjigj duke thënë se formati aktual funksionon mirë dhe se nuk ka asnjë argument ligjor për të ndryshuar asgjë. “Sepse Kosova është pjesë e Serbisë”, tha ajo.

Bërnabiç ka thënë se Kosovën nuk e njohin pesë anëtare të BE-së, se Kosova nuk është anëtare e OKB-së dhe se në atë kuptim nuk mund të ketë status tjetër nga ai ekzistues.

Ndërsa Kurti i është drejtuar me ironi: “Çfarë do të bësh, a dëshiron të na pushtosh?”. Bërnabiç u përgjigj: “Si mendoni se po e okupojmë territorin tonë?”