MENU
klinika

Qëndroni larg ushqimeve të skuqura dhe acidike

10 ushqime që duhet t’i hani kur keni dhimbje fyti!

08.10.2021 - 07:05

Nëse keni dhimbje fyti, bajame të ënjtura apo një shqetësim të ngjashëm, duhet t’i qëndroni larg ushqimeve të skuqura dhe acidike sepse mund të krijojnë acarim rreth zonës së fytit. Evitoni edhe pijet si kafja apo alkooli. Ndërkohë, mbani shënim këto 10 lloje ushqimesh që jo vetëm mund, por edhe duhet t’i konsumoni nëse keni dhimbje fyti.

1. Supë pule

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

2. Mjaltë

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

3. Kos

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

4. Pure patatesh, patate të ziera

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

5. Vezë

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

6. Tërshërë

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

7. Xhinxher

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

8. Xhelatinë

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

9. Smoothie

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

10. Akullore

10 ushqime që ~duhet~ t'i hani kur keni dhimbje fyti!

Burimi: Women’s Health