MENU
klinika

Superrealizmi

Arti magjepsës nga Philip Webber

22.01.2022 - 10:00

Philipp Weber është një artist gjerman i hiperrealizmit që tregon historitë jo pas, por përtej fytyrave, duke na magjepsur me bukurinë e modeleve të tij teksa ai e drejton fokusin tonë drejt kuptimit të vërtetë të të qenit njeri. Ai na ofron një dimension krejtësisht të ri të realitetit, duke përdorur stilin e tij të veçantë të teknikave të pikturës superrealiste. Në shikim të parë, mund ta keni të vështirë të kuptoni nëse po shikoni një fotografi apo madhështinë e punës së tij.

Hiper-realizëm: zhytje e thellë në thelbin tonë

Më shumë se realiteti, në kontrast me fotografinë, hiper-realizmi është një përvojë edhe më intensive, energji e përqendruar, ju mund të ndjeni zanatin dhe vitalitetin brenda.

Gjatë gjithë praktikës së tij, Weber ka tejkaluar qasjet ekzistuese në fushën e tij, duke krijuar kështu stilin e tij unik që i solli atij respekt dhe admirim nga artistët dhe profesionistët në të gjithë botën.

Pikturat e mia kanë të bëjnë me shikimin pas fasadës: super-realizmi për mua nuk ka të bëjë me detajet maksimale, por me ndjenjën maksimale.

Weber thotë se disa nga frymëzimet e tij janë letërsia dhe vepra filmike nga artistë të tjerë, por veçanërisht përvojat e tij personale, dëshirat dhe ëndrrat e njerëzve rreth tij me të cilët ndihet i lidhur. Bazuar në këto përvoja, Weber zhvillon seri që kombinojnë piktura si foto filmash për të formuar të gjitha dramaturgjitë.

Weber lindi në Gjermani në vitin 1974. Si fëmijë, ai u njoh menjëherë për nivelin e talentit të tij dhe u inkurajua të ndiqte një rrugëtim karriere artistike. Ai filloi studimet në Kassel dhe kaloi në Universitetin e Arteve të Berlinit.

Weber është tani një artist i njohur në mbarë botën, duke prezantuar punën e tij në ekspozita dhe panaire arti dhe duke u hasur me një magjepsje të madhe ndaj veprave të tij artistike. Ai ka qenë pjesë e programit master të koleksionit ndërkombëtar IBEX nga viti 2015 deri në vitin 2017, i përzgjedhur dhe i njohur si një nga artistët mjeshtër më të mirë në fushën e tij.

Weber fillimisht bën skicat fillestare përpara se t’i pikturojë ato si pjesë të mëdha pas fotosesioneve profesionale. Më pas ai kryen procesin e tij të gjatë të pikturës në studio.

Duke parë pas fasadës, unë krijoj peisazhe shpirti të cilat janë shkëlqim shumështresor.

Teknika e tij është shumë delikate dhe çdo pjesë kërkon shumë kohë për t’u përfunduar. Për shkak të kësaj, ai sjell 1-2 piktura në vit.