MENU
klinika

Mbi 20 alternativa

Të animuar?! Ja disa nga realizimet më të mira

17.01.2022 - 11:02

Filmat e animuar, vizatimet, modelet, etj. janë ata që fotografohen ose krijohen nga një kompjuter dhe shfaqen në një mënyrë që i bën ata të lëvizin e që tregojnë një histori.Ata po bëhen gjithnjë e më popullor me audiencën në mbarë botën.

Epoka e artë e animacionit amerikan ishte një periudhë në historinë e animacionit amerikan filloi me popullarizimin e filmave vizatimorë me zë në vitin 1928 dhe gradualisht vazhdoi deri në fund të viteve 1960, ku filmat e shkurtër të animuar teatrale filluan të humbnin popullaritetin ndaj mediumit më të ri të animacionit televiziv, të prodhuar në buxhete më të lira.Tani gjithashtu jemi në epokën e këtyre filmave ku mjaft njerëz janë të dhënë pas anime.

Po aq i përhapur është interesimi për filma animacion për të ardhmen dhe integrimin e teknologjisë njerëzore, me hitet e njohura Akira dhe Ghost In The Shell.

Disa nga filmat me te mire:

Spirited Away

Akira

Ninja Scroll

Ghost In the Shell

Perfect Blue

Your Name

Weathering with you

Cowboy Bebop: The Movie

Princess Mononoke

Tokyo Godfathers

Vampire Hunter D

Paprika

Roujin Z

Grave of the Fireflies

Roya; Space Force: The Wings of Honneamise

The Animatrix

Metropolis

Tekkonkinkreet

Patlabor: The Movie

My Neighbour Totoro

Redline

The Wind Rises

The Girl who Leapt through Time.