Shumë prej nesh janë mësuar ta shohin bukurinë e luleve si një element dekorimi për shkak të bukurisë së tyre, por këto lule të vogla të bukura mund të bëjnë më shumë sesa thjesht të shtojnë një ngjyrë më tepër në pjatë! Një shumëllojshmëri e larmishme e luleve të ngrënshme është mjaft e sigurt për t’u konsumuar dhe u shton një aromë pjatave duke i pasuruar ato me shumë lëndë ushqyese. Shumë kuzhina janë të përziera me lule që jo vetëm lustrojnë menutë, por edhe e bëjnë vaktin magjepsës dhe të shëndetshëm. Njihuni me 3 lulet që mund t’i përfshini në dietën tuaj dhe t’i konsumoni gjithashtu.
Hibiscus
Lulja Hibiscus zakonisht kultivohet në një mjedis tropikal dhe subtropikal dhe është e mbushur me lëndë ushqyese të shumta duke përfshirë antioksidantë që mund të ndihmojnë në uljen e niveleve të presionit të lartë të gjakut, ruajtjen e niveleve të sheqerit në gjak, rritjen e shëndetit të mëlçisë, ndihmën për humbjen e peshës dhe forcimin e imunitetit. Kjo lule gjendet në një larmi ngjyrash duke përfshirë të kuqe, të bardhë, të verdhë dhe nuanca të ndryshme rozë. Çaji Hibiscus është i njohur për vetitë e tij medicinale. Për më tepër, nëse doni të korrni përfitimet maksimale, atëherë kjo lule mund të konsumohet në shumë mënyra si për shembull tek sallatat. Shijoni aromën e thartë dhe të mprehtë me një sërë përfitimesh shëndetësore.
Dandelion
E njohur si një nga lulet jashtëzakonisht ushqyese, Lulja Dandelion përbëhet nga një nuancë e verdhë e ndezur dhe është e mbushur me veti të fuqishme antioksiduese. Së bashku me antioksidantët, lulja Dandelion është gjithashtu një burim i jashtëzakonshëm i vitaminës A, C, K, folatit, kalciumit dhe kaliumit që ndihmojnë më tej në luftimin e inflamacionit, ndihmojnë në uljen e niveleve të sheqerit në gjak, menaxhimin e presionit të gjakut, lehtësimin e tretjes, duke ndihmuar në humbje peshe. Duke e hedhur atë në sallatë, duke e shtuar në supa ose zierje, për ta vendosur mbi sanduiçe ose duke e zhytur në një çaj bimor – ka mundësi të pafundme për të shijuar një lule Dandelion.
Kamomili
Çaji i kamomilit ka marrë një vrull të madh vitet e fundit për shkak të përfitimeve të shumta në shëndet. Lulet e kamomilit janë të mbushura me të mirat e antioksidantëve, ndihmojnë në reduktimin e ankthit, ju ndihmojnë të bëni gjumë më të mirë, reduktojnë dhimbjet menstruale dhe ulin gjithashtu nivelet e larta të sheqerit në gjak. Lulet e kamomilit mund të konsumohen në formë të papërpunuar, ose gjithashtu mund të futen në çaj, përzierje, smoothie ose ëmbëlsira.