MENU
klinika

Përgjigjet ish-kreu i shtetit

A do të arrijë Bajram Begaj, të jetë mbi palët?

09.06.2022 - 14:24

Ish kreu i shtetit, Bamir Topi ka folur për takimin që ka pasur sot me presidentin e ri të zgjedhur të vendit, Bajram Begaj.

“Unë e kam njohur në cilësi tjetër, njeri komunikues. Sot pashë një predispozicion e premisë që figura e tij në krye të shtetit besoj do jetë një figurë e përfaqësim dinjitoz.

Ky është parashikimi im që nuk ndikohet nga kontakti i radhës por nga eksperienca shoh një njeri që do dijë ta ruajë personalitetin personal dhe të institucionit”, u shpreh Topi në “News24”.

Topi tha se në takimin e zhvilluar këtë të enjte me Presidentin e zgjedhur Begaj, nuk u dhanë këshilla.

“Unë personalisht nuk u futa me këtë lloj predispozicion, këshillat nuk jepen aty ku nuk kërkohen, por jam i gatshëm në cdo kohë që të respektoj atë lloj institucioni ku kam shërbyer për 5 vite, kjo kuptohet dhe marrëdhënie mjaft e mirë që kam me Moisiun dhe Mejdanin, kemi kohezion.

Sot e në vijim i takon zotit Begaj të jetë koordinator i kësaj marrëdhënieve në funksion të detyrave të tij. Ne jemi të gatshëm ta suportojmë nga jashtë punën e rëndësishme e jo të lehtë të kreut të shtetit”.

A do arrijë zoti Begaj të jetë mbi palët?

Bamir Topi: Vetë zoti Begaj në fjalët e para pas zgjedhjes e ka orientuar gjykimin mbi të tek puna e tij, punë e cila ka filluar por ende jashtë institucionit.

Performanca e tij do tregojë por unë personalisht jam i bindur që dhe dy miqtë e mi ish presidentët Moisiu dhe Mejdani ndajnë të njëjtën konsideratë për predispozicionin e Begajt të jetë një figurë serioze.

Janë ngjarjet që prodhon vendi pafund që do na tregojnë rast pas rasti. Por ne kemi një paragjykim pozitiv.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN