MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Kam ënjtje në zonën e legenit, çfarë e shkakton?

28.06.2022 - 09:49

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti:Kam ënjtje në zonën e legenit, çfarë e shkakton?

Mjeku:  Një sërë kushtesh mund të shkaktojnë një masë ose ënjtje në zonën tuaj të legenit. Ato mund të jenë malinje (kanceroze) ose beninje (jo kanceroze). Ju mund të mos e dini se keni një të tillë derisa mjeku juaj ta dallojë atë gjatë një kontrolli rutinë.

Një kist ovarian është një nga shkaqet më të zakonshme të masave të legenit. Të tjera përfshijnë fibroidet dhe endometriozën.

Një masë pelvike mund të shkaktojë simptoma të ngjashme me ato të kancerit të vezoreve, si p.sh.

Dhimbje pelvike;

Ënjtje ose një ndjenjë fryrjeje në bark;

Nevojë për urinim shpesh;

Të vjella;

Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës dhe kofshëve;

Probleme me zbrazjen e fshikëzës ose zorrëve;

Dhimbje gjatë seksit;

Shtim në peshë pa ndonjë shkak të qartë;

Gjakderdhje e pazakontë vaginale;

Ndjeshmëri e gjirit.

Burimi: WebMD

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.