MENU
klinika

Udhëtim imagjinar

Në Shqipërinë e 1921-it…

01.07.2022 - 16:09

         Zviceriani Eugène Pittard dhe gruaja e tij Noëlle Roger, bënë disa fotografi të rralla, gjatë udhëtimit nëpër Shqipëri, mes gushtit dhe tetorit 1921 – shkruan në “Facebook”, Ilir Ikonomi, i cili edhe mundëson pamjet e rralla të viseve shqiptare. 

Pittard ishte adhurues i Shqipërisë dhe i erdhi në ndihmë në çaste mjaft të vështira – në konferencën e Paqes në Paris dhe më vonë, kur Shqipëria do të pranohej në Lidhjen e Kombeve në Gjenevë, më 17 dhjetor 1920.

Në atë kohë, ai ishte zëdhënës i Lidhjes.

 

Pittard ndihmoi edhe për organizimin e Kryqit të Kuq Shqiptar. Gruaja e tij Noëlle Roger, ishte gazetare dhe shkrimtare, dhe e shoqëronte të shoqin gjatë udhëtimeve antropologjike nëpër Ballkan.

Fotografitë janë të Muzeut Etnografik të Gjenevës.