MENU
klinika

Renditja

Cilat janë vendet më të mira për emigrantët?

30.11.2022 - 10:23

InterNations – një komunitet global për njerëzit që jetojnë dhe punojnë jashtë vendit – ka kryer sondazhin e tij vjetor Expat Insider.

Pasi pyeti 11,970 emigrantë, organizata krijoi një renditje të 50 qyteteve në të gjithë botën. Raporti i Expat Insider 2022 analizoi destinacionet në mbarë botën dhe i renditi ato sipas cilësisë së jetës për emigrantët.

Sondazhi u kërkoi emigrantëve të vlerësonin lehtësinë e vendosjes, punës jashtë vendit dhe financat personale në qytetin ku ata jetonin. Këtë vit, katër qytete europiane hynë në dhjetëshen e parë.

Valencia është cilësuar si qyteti më i mirë në botë për emigrantët në vitin 2022. Nëntë nga dhjetë emigrantë thanë se ndihen të sigurt në qytet. Tre të katërtat e emigrantëve thanë se ndihen si në shtëpinë e tyre dhe të lumtur me jetën sociale.

Në Lisbonë, njerëzit vlerëuan motin dhe klimën, si edhe sigurinë. Madridi u lavdërua për aktivitetet dhe kulturën e mikpritjes. Në Bazel, emigrantët ishin të kënaqur me pagën, por kishin vështirësi për t’u socializuar.

Parisi vjen i dyti nga fundi në renditjen e qyteteve më të mira për emigrantët, i kritikuar për koston e lartë të jetesës. Dy qytete italiane janë gjithashtu në dhjetëshen e fundit. Qytetarët e Milanos thanë se ishin të pakënaqur me orarin e punës dhe raportin punë-jetë, ndërsa Roma u kritikua për tregun e punës dhe perspektivat e karrierës.

Top 10 qytetet më të mira për të jetuar:

1. Valencia
2. Dubai
3. Meksiko
4. Lisbonë
5. Madrid
6. Bangkok
7. Bazel
8.Melburn
9. Abu Dabi
10. Singapor

Të fundit në renditjet:

41. Roma
42. Tokio
43. Vankuver
44. Milano
45. Hamburg
46. Hong Kong
47. Stamboll
48. Paris
49. Frankfurt
50. Johannesburg

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN‘Isha fëmijë, familja qëndroi në Prishtinë’

Dua Lipa rrëfen e prekur largimin nga Kosova

Të tjerëve u duken të çuditshme

Këto gjëra ndodhin vetëm në vendet skandinave

Disa personazhe që thuhet se do të marrin pjesë

Çfarë dihet deri tani rreth ‘Ferma VIP’?