MENU
klinika

Fuqia në dorë të shikuesit!

“Eurovision” lajmëron ndryshimet e mëdha

23.11.2022 - 12:20

Ndryshime të mëdha në sistemin e votimit të “Eurovision Song Contest 2023” janë njoftuar nga “Unioni Evropian i Transmetuesve” (EBU).

Detajet u ndanë në një deklaratë për shtyp pasi formati i ri u miratua nga “Grupi i Referencës së Konkursit” më herët gjatë ditës së sotme.

Votat e shikuesve do të vendosin për vendet që kualifikohen në gjysmëfinale

Shikuesit në vendet jo-pjesëmarrëse do të mund të votojnë në internet

Votat e jurisë do të kombinohen me votat e audiencës globale për të vendosur rezultatin përfundimtar

Vitin e ardhshëm, vendet që kualifikohen në gjysmëfinale do të vendosen vetëm në bazë të votave të dhëna nga shikuesit.

Juritë profesionale të industrisë së muzikës do të mbeten për finalen e madhe, por kontrolli i plotë se kush do të arrijë atje nga gjysmëfinalet i është dorëzuar publikut shikues.

Dhe, për herë të parë ndonjëherë, shikuesit nga vendet jo-pjesëmarrëse do të mund të votojnë edhe për këngët e tyre të preferuara!

Martin Österdahl, Mbikëqyrësi Ekzekutiv i “Eurovision Song Contest”, në lidhje me këto ndryshime u shpreh:

“Përgjatë historisë 67-vjeçare, “Eurovision Song Contest” ka evoluar vazhdimisht për të mbetur relevant dhe emocionues. Këto ndryshime pranojnë popullaritetin e jashtëzakonshëm të shfaqjes duke i dhënë më shumë fuqi audiencës së ngjarjes më të madhe të muzikës live në botë.

Në vitin 2023, vetëm shikuesit e “Eurovision Song Contest” do të vendosin se cilat vende do të kalojnë në Finalen e Madhe dhe duke reflektuar ndikimin global të ngjarjes, të gjithë që e shikojnë shfaqjen, kudo që jetojnë në botë, mund të japin votat e tyre për këngët e tyre të preferuara.

Duke përfshirë edhe juritë e profesionistëve të muzikës në vendosjen e rezultatit përfundimtar, të gjitha këngët në finalen e madhe mund të vlerësohen sipas kritereve më të gjera të mundshme. Ne gjithashtu mund të ruajmë traditën e udhëtimit nëpër Evropë dhe Australi për të mbledhur pikë dhe për të siguruar një sekuencë votimi emocionuese me fituesin e zbuluar vetëm në fund të shfaqjes.”

Ata që shikojnë në pjesën tjetër të botës do të mund të votojnë nëpërmjet një platforme të sigurt në internet duke përdorur një kartë krediti nga vendi i tyre dhe votat e tyre, pasi të mblidhen së bashku, do të konvertohen në pikë që do të kenë të njëjtën peshë si një vend pjesëmarrës si në gjysmëfinale ashtu edhe në finale të madhe.

Audienca në të gjitha vendet pjesëmarrëse do të jetë ende në gjendje të votojë me SMS, telefon ose nëpërmjet aplikacionit të “Eurovision Song Contest”.

Ja cili është “çmimi” që ai duhet të paguajë

Dhunoi me grushta dhe shqelma ish-partneren, reperi ndëshkohet nga qeveria!

"Jam e gatshme të rrezikoj"

Dua Lipa del në mbrojtje të Gazës

“Gjëja më e mirë që më ka ndodhur në jetë”

Mozzik konfirmon lidhjen me vajzën e politikanit shqiptar