MENU
klinika

Zgjedhjet 2024

Trump e ka gati planin për të rimarrë Shtëpinë e Bardhë!

30.11.2022 - 14:28

“Donald Trump planifikon të fitojë zgjedhjet e ardhshme në SHBA dhe të rimarrë Presidencën”, kështu shkruan The Mirror në një artikull kushtuar zhvillimeve politike në SHBA.

Pozicioni i ish-presidentit Donald Trump si personi më i mundshëm për të siguruar kandidaturën në zgjedhjet paraprake republikane u kërcënua pas një shfaqjeje të dobët në zgjedhjet afatmesme të këtij viti.

Donald Trump synon të ringjallë statusin e tij të jashtëm që i solli sukses në zgjedhjet e vitit 2016, ndërsa ai kërkon të kthehet në Shtëpinë e Bardhë në 2024.

Këto pikëpamje janë forcuar sidomos pas darkës së tij me një nacionalist, mohues të Holokaustit dhe Kanye West , i njohur ligjërisht tani si Ye.

 

 

Ai nënvizon rreziqet e operacionit të tij të kufizuar të fushatës dhe e lë ish-presidentin në fokus të kritikave nga republikanët që mendojnë se partia ka nevojë për një qasje të re.

Duke pranuar reagimin dhe një përpjekje për të parandaluar një përsëritje të dështimit, fushata e Trump po vendos protokolle të reja.

Tani ndërsa Trump përgatitet për fushatën e tij të tretë për Shtëpinë e Bardhë, shumë strategë dhe zyrtarë republikanë besojnë se është koha e duhur për lidership të ri për një shans për të fituar zgjedhjet e ardhshme.

“Republikanë, ne jemi në kërkim të vitit 2024 dhe po kërkojmë një fitues,” tha guvernatori i New Hampshire, Chris Sununu, i cili e përshkroi darkën e Trump si “absolutisht të dënueshme” dhe i quajti idetë e nacionalizmit ose antisemitizmit si “antitezë”.