MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Kafeina lehtëson dhimbjet kronike?

17.12.2022 - 08:35

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Kafeina lehtëson dhimbjet kronike?

Mjeku: Studimi i bërë nga studiuesit tregoi se si kafeina ashtu edhe modafinil nxisin dopaminën në tru, e cila luan një rol të rëndësishëm në lehtësimin e dhimbjeve.
Studiuesit arrijnë në përfundimin se gjumi adekuat i kombinuar me stimulues të tillë si kafeina mund të sigurojë lehtësim të konsiderueshëm nga dhimbjet kronike.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.