MENU
klinika

Italia, Franca, Gjermania dhe Britania kundër...

Rrëzohet aplikimi i Kosovës për anëtarësim në KiE

13.01.2023 - 21:01

Rrëzohet aplikimi i Kosovës për anëtarësim në KiE.

Italia, Franca, Gjermania dhe Britania janë shprehur kundër. Votimi është bërë nga ambasadorët e vendeve të Këshillit të Europës në Strasburg.

Gjithashtu Hungaria ka thënë hapur mbështetjen e saj për Serbinë dukë bërë të qartë edhe strategjinë e saj që të pengonte Kosovës, edhe për anëtarësim në BE dhe OKB.

Më herët ministri i jashtëm i Hungarisë kishte shprehur se pranimi sipas tij i parakohshëm i Kosovës në entitete të ndryshme europiane mund të jetë një rrezik. Nëse do të pranohet Kosova si anëtarë e Këshillit të Europës, qeveria do të votojë kundër”, kishte deklaruar më herët  Péter Szijjártó.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


"Kkërkohet një pozicion i ri gjeostrategjik"

Kosova pjesë e KiE, Austria mirëpret kërkesën për anëtarësim

“Mundësi për përparim në fushën e drejtësisë”

Kurti: Po përgatitemi për aplikimin e Kosovës në NATO