MENU
klinika

Mes emrave në garë edhe shqiptarë

Sot zgjedhjet parlamentare në Greqi

21.05.2023 - 08:04

Mbahen sot në Greqi zgjedhjet parlamentare. Duket se gjithçka ka qenë gati në 21.529 qendrat e votimit, ku janë regjistruar rreth 9.8 milionë votues. Afërsisht 400,000 janë votues të rinj dhe pothuajse 22,000 janë aktualisht duke ushtruar të drejtën e tyre për të votuar jashtë vendit.

Vendvotimet u hapën në orën 7 të mëngjesit dhe do të mbyllen në orën 19:00. Të drejtë vote kanë qytetarët që mbushin 17 vjeç brenda vitit 2023 dhe janë regjistruar në listat zgjedhore të bashkive. Bazuar në Kushtetutë dhe legjislacionin zgjedhor, ushtrimi i të drejtës së votës është i detyrueshëm. Përjashtohen nga detyrimi ata mbi 70 vjeç, ata që do të jenë jashtë vendit ditën e votimit, ata që nuk mund të lëvizin për arsye shëndetësore dhe zgjedhësit që janë regjistruar në listat e posaçme zgjedhore.

Gjithashtu, shtetasit grekë, të burgosur dhe që nuk u është hequr e drejta e votës, votojnë në seksionin elektoral të dyqanit ku janë të ndaluar, në bazë të listave të veçanta zgjedhore, në të cilat janë regjistruar për këtë qëllim. Kujtojmë se në këto zgjedhje, garojnë për deputet dhe disa shtetas shqiptarë.

"Duhen ndaluar ndërtimet e shfrenuara për të mbrojtur natyrën"

Turizmi po dëmton Greqinë!

Furtunë në qeverinë greke!

Mitsotakis ndryshon katër ministra

Temperaturat arrijnë 44 gradë

Greqia “mbytet” nga i nxehti afrikan