MENU
klinika

Shënimi në kopertinë është befasues

Libri kthehet në bibliotekë pas 81 vitesh

09.06.2023 - 21:21

Stafi në një bibliotekë në Uashington u surprizua, kur dikush ktheu një libër pas 81 vitesh. Biblioteka Rajonale e Timberland tha që bibliotekarët morën një kopje të Trilogjisë së Bounty nga Charles Nordhoff dhe James Norman Hall këtë javë dhe karta brenda kopertinës zbuloi se ajo duhej të kthehej më 30 mars 1942.

Personi që e ktheu librin shpjegoi se ai ishte gjetur së fundmi në një raft familjar.

Bibliotekarët u argëtuan kur mësuan se klienti që kontrolloi librin kishte shkruar një përmbledhje në kopertinën e brendshme: “Nuk do ta lexoja këtë libër nëse do të më paguanin.”

Zyrtarët e bibliotekës llogaritën se libri do të kishte grumbulluar 484 dollarë në tarifat e vonuara nën normën e vitit 1942 prej 2 cent në ditë, duke përjashtuar të dielat dhe festat. Sidoqoftë, biblioteka i hoqi tarifat e vonuara gjatë pandemisë COVID-19.

“Morali i kësaj historie? Nëse keni një libër të vonuar që mbledh pluhur, kthejeni atë në bibliotekë. Ne do ta marrim përsëri dhe shpërblimi do të konsiderohet i paguar,” tha biblioteka në një postim në Facebook.