MENU
klinika

Studimi

Dy orë ulur në karrige, baraz me një cigare

30.11.2023 - 18:49

Qëndrimi ulur për 2 orë dhe më shumë dëmton shëndetin njësoj si duhani.

Ky është përfundimi i fundit në të cilin kanë dalë disa mjekë.

Qëndrimi ulur çon në probleme shëndetësore si diabeti dhe sëmundjet e zemrës. Pra dy orë ulur, pa lëvizur, janë njësoj si të kesh pirë një cigare.

Ky qëndrim statik shkakton ngurtësi në venat e të gjithë trupit, duke rritur ndjeshëm mundësinë e frakturave të kockave, siç Dr. Priyanka Rohatgi e Apollo Hospitals në Bengaluru ka shpjeguar.