MENU
klinika

Albert Camus

Ekspozitë në 110-vjetorin e lindjes së nobelistit francez

05.12.2023 - 17:29

Në 110-vjetorin e nobelistit francez Albert Camus, Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë çeli një ekspozitë, e cila risjell në vëmendje krijimtarinë e shkrimtarit dhe të filozofit të mirënjohur francez, botuar në gjuhën shqipe.

Romani i mirënjohur “I huaji”, është libri i parë i botuar nga bota e lirë në Shqipërinë postkomuniste, rreth 32 vite më parë, më pas do të vijonin të përktheheshin veprat e tij më të rëndësishme, si: “Miti i Sizifit”, “Murtaja”, “Para gijotinës”, “Rënia”, “Kaligula”, “Gruaja kurorëshkelëse”, “Zhonai ose artisti në punë”, “Mërgimi dhe mbretëria”, “Vera në Algjer”, “E prapmja dhe e përparmja”, “Martesa pasuar nga vera” etj. Krahas botimeve në Shqipërinë postkomuniste vijnë edhe botimet e Prishtinës.

Një vend të veçantë në këtë ekspozitë zënë botimet në gjuhën franceze të Camus, të cilat janë pjesë e fondit të BKSH-së.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur për publikun në Sallën Shkencore të BKSH-së.