MENU
klinika

Statistikat 'e zeza' të Kombëtares me rivalët!

Grupi ‘i vdekjes’, Spanja kushton sa 10-fishi i Shqipërisë!

05.12.2023 - 17:40

Goglat u treguan të hidhura të shtunën për Shqipërinë, teksa kombëtaren kuqezi e shortuan në grupin e vdekjes bashkë me Spanjën, Italinë dhe Kroacinë. Ndryshe nga 2016, këtë herë ishte krijuar përceptimi se kombëtarja do shkonte përtej grupit në Europian, por për momentin ka një stepje dhe shifrat e tregojnë përse.

Faqja e specializuar e futbollit, transfermarket, thotë se kuqezinjtë vlejnë në total 81.7 milionë euro, gati 10 herë më pak se Spanja e cila ka edhe vlerën më të madhe në grupin tonë, 814 milionë euro. Edhe shifra e Italisë është e frikshme, pasi lojtarët axurrë kapin vlerën e 582 milionë eurove, gati 7-fishin e kuqezinjve. Padiskutim që edhe Kroacia është para në aspektin e vlerës në treg, pasi ‘dalmatët’ shkojnë në gati 310 milionë euro.