MENU
klinika

Topi me çip i vjen në ndihmë arbitrave

Penalltitë e dyshimta për prekje me dorë në Europian

05.12.2023 - 17:46

për prekje ose jo të topit me dorë në Europianin e 2024, ku merr pjesë edhe Shqipëria, pritet të shuhen. Ose të paktën kështu pretendon kompania e vdeshjeve sportive ‘Adidas’, që ka prodhuar topin ‘Fussballiebe’ për t’iu ardhur në ndihmë arbitrave.

Topi në fjalë do ketë brenda tij një çip të karikueshëm që dallon deri në 500 prekje për sekond. Ai u përdor gjithashtu edhe në Botërorin e Katarit, por këtë herë me ndryshimin se vlen edhe për prekjet e topit me dorë dhe jo vetëm për pozicionet jashtë loje.