MENU
klinika

Ndryshimet në Kodin Penal

Bashkëjetesa me shumë partnerë do të dënohet me burg

05.02.2024 - 09:23

Thyerja e besnikërisë në çift do të klasifikohet në Kodin Penal si një vepër penale e dënueshme deri në 3 vjet burg.

Në projekt-amendamentet e Kodit Penal, bigamia parashikohet të konsiderohet vepër penale dhe mund të dënohet e gjobë ose burg deri në 3 vite.

Në ndryshimet e reja që pritet të bëhen në Kodin Penal, parashikohet që nëse bigamia vazhdon pas dënimit të parë, atëherë dënimi shkon nga 6 muaj burg deri në 4 vite.

“Mbajtja e dy ose më shumë martesave në të njëjtën kohë, ose bashkëjetesa me një ose më shumë partnerë njëkohësisht, dënohet me gjobë ose me burgim gjer në tre vjet. Nëse bigamia vazhdon pas dënimit të parë, dënohet me burgim nga gjashtë muaj deri në katër vjet”, thuhet në projekligjin e paraqitur për diskutim.aa-5-507×400-1

Sipas Kodit të Familjes, bashkëjetesë quhet kur dy individë kanë një lidhje emocionale dhe jetojnë në çift, e karakterizuar nga një jetë e përbashkët, që paraqet një karakter stabiliteti dhe vazhdueshmërie.

Ndryshimet në Kodin Penal u propozuan pas arrestimit të kirurgut Dervish Hasi, i cili kishte 3 martesa dhe krijoi të 4-rt me një 16 vjeçare, lidhje që e çoi pas hekurave për abuzim.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Në pritje të OSBE/ ODHIR, del raporti i parë ndërkombëtar

“Zgjedhjet u zhvilluan në ambient politik të tensionuar dhe…!”

15 urdhër arreste për aferën e inceneratorit të Tiranës

Aktivistë e qytetarë protestë para Prokurorisë së Posaçme


Vdekja e 3-vjeçarit pas ndërhyrjes në klinikën dentare të Roland Xhaxhos

Ekspertiza e Brian Spahiut do të kryhet nga një grup mjekësh italianë

Një itinerar udhëtimi nëpër fshatra, ferma, shtigje e rafting

‘Forbes’ zgjedh Shqipërinë për aventurë emocionuese

"Do ketë ndikim të dëmshëm në mbrojtjen e refugjatëve"

Ligji për Ruandën, OKB thirrje Britanisë së Madhe: Rimendojeni!