MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Çfarë është dispareunia dhe si trajtohet?

23.02.2024 - 08:39

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Çfarë është dispareunia dhe si trajtohet?

Mjeku: Percaktohet si dhimbje genitale persisitente apo e herepashersshme gjate ose pas marrdhenieve seksuale. Mund te ndodhin per shume arsye, nga probleme strukturore deri ne ato psikologjike.

SIMPTOMAT

• Dhimbje vetem gjate penetrimit sekusal ( ne hyrje )
• Dhimbje gjate cdo pentrimi, madje edhe gjate vendosjes se tamponit.
• Dhimbje me partner te caktuar, apo ne rrethana te caktuara
• Dhimbje e re pas marrdhenieve te padhimbshme me pare • Dhimbje e thelle
• Dhimbje djegese apo therese

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.