MENU
klinika

Nesër merret vendimi përfundimtar për përsëritjen e zgjedhjeve

Shtyhet për herë të dytë seanca e Kuvendit të Beogradit

02.03.2024 - 15:04

Seanca konstituive e Kuvendit të qytetit të Beogradit është shtyrë për të dielën, ka bërë të ditur Aleksandër Shapiç, kryetar i Autoritetit të Përkohshëm të Beogradit. Kjo është shtyrja e dytë e seancës që ishte paraparë të mbahej më 19 shkurt dhe më pas dje. Ai shpjegoi edhe arsyet e shtyrjes së seancës, si dhe foli edhe me Branimir Nestoroviçin nga lëvizja “Ne – Zëri i Popullit”, e cila është ndarë në dy pjesë që nga zgjedhjet dhe, në rastin e Beogradit, në tri grupe me dy këshilltarë secili. Ndërkohë, në sallën e Kuvendit të qytetit të Beogradit u mblodhën këshilltarët e opozitës, si dhe kryetari Tom Fil (si këshilltari më i vjetër).

Ai bëri të ditur se nuk ka kuorum për seancën e sotme dhe se seanca shtyhet për nesër, më 3 mars. Përveç këshilltarëve të “Serbia kundër dhunës” dhe koalicionit NADA, në sallën e kuvendit ishin edhe disa nga këshilltarët e ndarë të “Ne-Zëri nga Populli”, si Branimir Nestoroviç dhe Borislav Antonijeviç. Pas vonesës, ata deklaruan se SNS dhe SPS humbën zgjedhjet në Beograd, se nuk kanë shumicë dhe se do të shkojnë sërish në zgjedhje. Presidenti serb Aleksandër Vuçiç njoftoi nga Tirana se personalisht nuk e ka ndryshuar qëndrimin e tij dhe se beson se zgjedhjet duhet të mbahen. Sipas Ligjit për Vetëqeverisje Lokale, Kuvendi i Beogradit duhet të konstituohet brenda dy muajve nga shpallja e rezultateve të zgjedhjeve, i cili skadon ditën e nesërme, ose në të kundërt do të shpallen zgjedhje të reja. Kryetari i Asamblesë Kombëtare është i detyruar të shpallë zgjedhje të reja brenda një muaji, ndërsa zgjedhjet duhet të mbahen brenda 45 deri në 60 ditë nga dita e shpalljes së zgjedhjeve.