MENU
klinika

Kujdes!

Dhjami i barkut nuk është vetëm një problem estetik

02.04.2024 - 10:08

Yndyra abdominale, thënë ndryshe ajo e barkut është një lloj dhjami që është i vështirë për t’u eliminuar, shkruan melarossa.it.

Mund të ketë origjinë të ndryshme, por një gjë është e sigurt, ajo nuk është vetëm një problem estetik.

Ndërkohë, është e rëndësishme të theksohet se dhjami në bark nuk është i njëjtë, pasi në fakt ekzistojnë lloje të ndryshme dhjami.

Ajo që zakonisht quhet yndyrë e barkut, në fakt identifikon të ashtuquajturën yndyrë viscerale, e cila depozitohet brenda zgavrës së barkut, e shpërndarë në organet e brendshme.

Nga ana tjetër, dhjami nënlëkuror është ai që depozitohet në sipërfaqe, sipër barkut dhe shërben për mbrojtjen e muskujve: referenca është barku klasik, pra dhjami në bark që të gjithë e luftojmë çdo ditë.