MENU
klinika

"Turp në histori, na detyruan të ndryshojmë emrat"

Gazeta greke: Rama provokon Greqinë në Itali

27.05.2024 - 10:17

Mediat greke kanë pasqyruar edhe takimin e kryeministrit, Edi Rama me emigrantët shqiptarë në Milano, disa ditë pas takimit në Athinë.

Sipas “Protothemës”, kryeministri shqiptar vazhdon retorikën e tij propagandistike.

Sipas medias helene, Rama nuk ka ngurruar të flasë për vuajtjet e tmerrshme të shqiptarëve në shtetin grek, duke iu referuar ndryshimeve të emrave.

Në fjalimin e tij Rama iu drejtua shqiptarëve:

“ Vëllezër, mora shumë mesazhe nga shqiptarët në Itali pas kërcimit kuqezi në zemër të Greqisë. Në më shumë se një rast më thanë kur erdha në Milano, nuk duhet të harroj që edhe ti ke vuajtur.

Thuajse u duk sikur ndiheshe i përjashtuar nga një garë dhimbjesh historike, gati xheloz që vuajtjet e tmerrshme të shqiptarëve të Greqisë e bëjnë më heroike historinë e dhimbshme të shqiptarëve në Evropë dhe pranimin e tyre…

Ju shqiptarët e Italisë nuk keni ndryshuar. emrat tuaj, të detyrueshëm dhe gjerësisht, siç u ndodhi tragjikisht qindra e mijëra vëllezërve dhe motrave tona në Greqi, për një arsye të vetme dhe të vlefshme, të cilën ne të gjithë e dimë shumë mirë.

Është një njollë turpi për historinë e Evropës demokratike .”.