MENU
klinika

Mos i harroni!

Gjërat e rëndësishme që duhet të bëni përpara një udhëtimi…

24.05.2024 - 13:00

1. Vendosni njoftimet e rëndësishme për bankën dhe kartat tuaja bankare

Njoftimi i bankës ose kompanive tuaja të kartave të kreditit për planet tuaja të udhëtimit është jashtëzakonisht i lehtë dhe zakonisht mund të bëhet drejtpërdrejt në internet. Thjesht shkruani të gjitha vendet që do të vizitoni dhe datat ku do të jeni larg, dhe jeni gati. Nëse jeni duke udhëtuar vetëm midis shteteve, ky hap nuk është gjithmonë i nevojshëm, por sigurisht që nuk dëmton!

2. Kontrolloni dy herë rezervimet dhe oraret tuaja

Mos prisni deri në minutën e fundit për të kontrolluar dyfish planet tuaja. Gjithmonë kontrolloni dy herë orarin e fluturimit në ditët para një udhëtimi. Mos harroni t’i kushtoni vëmendje edhe zonës kohore të listuar.

3. Dërgojini itinerarin tuaj një miku ose familjari

Pasi të jeni siguruar që të gjitha rezervimet tuaja janë në rregull, dërgojini këtë informacion dikujt me të cilin mund të regjistroheni gjatë gjithë udhëtimit tuaj. Kontaktoni me ta kur të arrini në destinacionin tuaj dhe kur të ktheheni në hotel çdo natë, në mënyrë që ata të dinë që jeni të sigurt.