MENU
klinika

"Arrijmë objektivin 900 euro paga mesatare"

Rama: Në qershor hyn në fuqi rritja e rrogave!

29.05.2024 - 18:47

Kryeministri Edi Rama ka dhënë lajmin se në muajin qershor hyn në fuqi rritja e pagave për punonjësit e administratës. Në fjalën e tij, ku kreu i qeverisë foli për modernizimin e administratës, deklaroi se me këtë rritje arrihet objektivi 900 euro paga mesatare.

Kryeministri tha se kjo nuk do të jetë fundi i rritjes së pagave, por është një rritje domethënëse për një periudhë të caktuar kohe.

Pjesa më sfiduese tha kryeministri është edhe rritje e pensioneve, për të cilat tha se do të nisin rritjen e pensioneve më të ulëta, pasi siç u shpreh ai ka një numër pensionistësh që marrin më pak se 150 euro në muaj.

“Në qershor hyn në fuqi rritja e re e pagave. Të gjithë do kenë rritje në pagën e tyre dhe do arrijmë objektivin e shpallur që paga mesatare në sektorin publik shqiptar të jetë 900 euro. Dhe kjo nuk diskutohet, qershori është muaji i fundit me këtë pagë qe keni dhe me kryerjen e të gjitha procedurave paga e radhës do jetë paga e rritur. Është një rritje shumë e konsiderueshme po të marrim parasysh totalin. Nga vjet në sivjet janë 400 milionë në total që janë vendosur për kapitalin njerëzor. Patjetër që duhet më shumë, por edhe më shumë do jenë sepse nuk është një rritje që ne e shikojmë si fundin e një procesi, por është një rritje domethënëse për një periudhë të caktuar kohe. Na duhet të shikojmë pak më shumë sesi të bëjmë edhe pjesën më të vështirë, më sfiduese që është…duke filluar nga pensionet më të ulëta të rrisim mbështetje për pensionistët. Kemi një numër të konsiderueshëm pensionistë që marrin nën 150 euro. Të gjithë na e thonë, edhe FMN edhe BB edhe CC të gjithë na thonë, tek pensionet bëni kujdes së është një peshë shumë e rëndë”, tha nder te tjera kryeministri Edi Rama.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Kategoritë që përfitojnë dhe sa do të jetë shtesa

Formula që do të përdorë qeveria për të rritur pagën