Çaji nuk duhet të bëhet vetëm nga gjethet e thara të tij. Por ka dhe mënyra akoma më të shëndetshme. Përzieni çajin tuaj me këto fruta:
-1/2 mango;
-1 xhinxher i freskët me feta;
-2 feta limoni;
-2 feta lime;
-2 lugë mjaltë;
-2 lugë çaji me fruta.
Për ta bërë këtë çaj të ngrohtë, vendosni të gjithë përbërësit në një çajnik. Mbusheni me ujë të nxehtë dhe lëreni për 15 minuta.
Përfitimet shëndetësore: Sipas News Impact, mangot janë të larta në vitamina C, A dhe B6. Frutat tropikale janë të pasura me antioksidantë kundër kancerit dhe për balancimin ekolesterolit. Gjithashtu ky çaj trajton problemet e tretjes, dhimbjes së nyjeve dhe nyje achy, sipas webMD.
Luleshtrydhe portokall:
4 gota ujë të ftohtë;
4 qeska çaji të zi;
1/2 filxhan sheqer;
1/2 luleshtrydhe;
6 portokalle të shtrydhur;
Qeskat me çaj të zi futini në ujë të valuar për 3 minuta.
Përziejini me sheqer derti sa ai të shkrihet dhe lëreni të ftohet. Përdorni një blender për luleshtrydhe me lëng gjysmë portokalli dhe 2 lugë sheqer.
Hidheni këtë përzierje në një kanë dhe lëreni të ftohet në frigorifer. Përfitimet shëndetësore: Kombinimi klasik i luleshtrydheve dhe portokalleve është në thelb një infuzion i vitaminës C. Pini këtë çaj për të rritur sistemin tuaj imunitar.
Për një version më të shëndetshëm, zëvendësoni sheqerin ose me mjaltë.