MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Çokollata e zezë ul rrezikun e diabetit?

18.11.2022 - 10:56

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Çokollata e zezë ul rrezikun e diabetit?

Mjeku: Shkencëtarët shikuan nëse flavanolet si ato në çokollatën e zezë mund të zvogëlojnë rrezikun e diabetit të tipit 2.

Një studim në shkallë të gjerë zbuloi se ata që hanë çokollatë më shumë se një herë në javë kishin një rrezik dukshëm më të ulët të zhvillimit të diabetit të tipit 2 brenda 5 viteve, krahasuar me ata që e hanin rrallë ose kurrë.

Flavanolet në çokollatë mund të ndikojnë në mënyrën se si trupi juaj merret me insulinën. Disa studime kanë zbuluar se flavanolet në çokollatë mund të përmirësojnë prodhimin e insulinës, dhe të tjera sugjerojnë se ato mund të përfshihen në reduktimin e rezistencës ndaj insulinës.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.