MENU
klinika

Ka rreth një muaj që dhimbja e kokës më kap shumë shpesh! Unë pi paracetamol, pi 2 deri në 3 kokrra sepse me një nuk më pushon. Çfarë më sugjeroni ju lutem?

Përgjigjet Suela Ylli, Shefe e Shërbimit Farmaceutik të Polit të Spitalit Francez: Nëse dhimbja e kokës zgjat kaq gjatë, e rëndësishme të përjashtohen disa faktorë. (Qëndrimi gjatë në kompjuter, gjumi jo i mirë dhe jo i plotë.) Mund të keni kaluar një gjendje gripale, e cila mund të ketë lënë pasoja, në inflamimin e sinuseve që gjithashtu jep dhimbje koke! Diçka tjetër mund të jetë luhatja e tensionit arterial. Gjithsesi mund të përdorësh diçka më të fortë se paracetamoli. Për shembull Ibuprofen. Nëse dhimbja konsiston, duhet një vizitë më e detajuar për të përjashtuar ndonjë patologji.
Suela Ylli