MENU
klinika

Deklarata

“Nëse ka zgjidhje për Kosovën, serbët do kenë…”

19.08.2018 - 14:35

Marko Gjuriç, drejtori i Zyrës për Kosovën është shprehur për ”Telegrafi” se nëse do të ketë zgjidhje të problemit, Serbia dhe serbët do të kenë më shumë territor, para dhe të drejta.

Nëse do të ketë zgjidhje të problemit të Kosovës, atëherë Serbia dhe serbët do të kenë më shumë territor, para dhe të drejta. Kjo do të përmirësojë pozitën e tyre aktuale”, thotë Gjuriç.

Pak ditë më parë ai reagoi edhe ndaj deklaratës të Ministrit shqiptar për Diasporën,Pandeli Majko duke thënë se “kufiri midis Shqipërisë dhe Kosovës” do të hapet më 1 janar.

Enver Hoxha ka vdekur, ndërsa Shqipëria e Madhe nuk po ndodh dhe nuk do të vijë kurrë. Kosova dhe Shqipëria nuk kanë kufi, përkundrazi ka një kufi midis Serbisë dhe Shqipërisë dhe është 111 km i gjatë“, tha Djuric.

Ai kujton se kufiri midis Serbisë dhe Shqipërisë varion nga zona tri-kufitare mes Maqedonisë, Shqipërisë dhe Serbisë, deri tek ajo midis Serbisë, Malit të Zi dhe Shqipërisë dhe theksoi se kjo është kufiri i vetëm që ekziston dhe mund të ekzistojë.

Sipas Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, ne jemi ata që kanë të drejtë të përdorin kalimet kufitare të Cafa, Prusit dhe Vrbnicës dhe të kemi personelin tonë atje, por duket se askush nuk ka më shumë kujdes për këtë. Komuniteti ndërkombëtar kujdeset për deklarata të tilla mongering dhe kërcënuese që vijnë çdo ditë nga përfaqësues të ndryshëm shqiptarë “, tha Djuric.