MENU
klinika

“Nuk ka punë e libra falas për ne”

Komuniteti egjiptian ndihet i diskriminuar

18.09.2018 - 15:44

Nxënësit e pakicës së komunitetit egjiptian kanë qënë të diskriminuar në startimin e vitit të ri arsimor që sapo trokiti. N/kryetari i Këshillit Bashkiak të Gjirokastrës, njëherësh përfaqsues i këtij komuniteti ka qenë i drejtpërdrejtë në dhënien e rasteve konkrete ku fëmijë egjiptianë janë diskriminuar.

“Në shkollën ‘Andon Zako Çajupi’ një numër i konsiderueshëm i nxënësve të këtij komuniteti nuk kanë përfituar libra falas, ky për mua është diskrimin” – deklaron Braho.

“Sigurisht që në lidhje me këtë shqetësim ne i jemi drejtuar Drejtorisë Rajonale të Arsimit në Gjirokastër ,por deri tani nuk na është kthyer asnjë përgjigje”

kolana e librave

Ndodhur në këto kushte Braho shkon edhe më tej duke bërë me përgjegjësi edhe prefektin Astrit Aliaj, i cili sipas tij “është lënë në hije dhe nuk po i përgjigjet detyrës së tij si përfaqesuesi më i lartë i qeverisë në qark”. Braho thekson se “ligji e parashikon qartë vëmendjen që duhet të ketë ky komunitetit ndaj kërkoj nga z.Aliaj të ndërhyjë e të marri masat e duhura”

Por në fakt kjo situatë duket se nuk përfundon me kaq se sipas Brahos një diskriminim edhe më i madh po kryhet në punësimin në arsimin parashkollor:

“Janë me dhjetra të rinj nga ky komunitet të cilët kanë përfunduar studimet shkëlqyeshëm e madje duke u renditur ndër të parët në portalet e publikuara por askush prej tyre nuk ka patur asnjë mundësi punësimi,gjë që tregon haptazi shkeljen e te drejtave të njeriut dhe diskriminim të kësaj kategorie”Sërish edhe në këtë pikë Braho i është drejtuar prefektit Aliaj dhe drejtorisë arsimore që të “zgjohen” e t’i japin zgjidhje kësaj situate.

Përgatiti: E.B.