MENU
klinika

Detajet

Berat/ Objektet e kultit në harresë

22.10.2018 - 14:41

Kisha e Shën Dhimitrit në fshatin Mbreshtan të Beratit është lënë në harresë.

Kisha 150-vjeçare është e ndërtuar me gurë të bardhë të skalitur, me portë me qemer dhe me një stil si objektet e kultit të shekujve XVII dhe XVIII.

Sot, kisha është rrethuar nga ferra dhe me vështirësi mund të hysh brenda. Në portën e saj ruhen ende piktura dhe relike.

Banorët thonë për tch se kjo ka qenë nga kishat më të bukura, muret e brendshme kanë qenë me piktura e afreske, ndërsa ikonastasi ishte nga më të bukurit e zonës.

Kisha kishte dy këmbana që u tjetërsuan në vitet e diktaturës.

Mbreshtani ka patur 3 kisha, por dy prej tyre u shkatërruan në kohën e diktaturës dhe restaurimi i kësaj kishe do ta bëntë këtë fshat më të vizitueshëm, duke kthyer zonën në një atraksion turistik.