MENU
klinika

Fondet e buxhetit

“SPAK dhe Byroja e Hetimit gati, qeveria tregohet ‘koprace’”

18.10.2018 - 16:24

Hetimet në nivelet më të larta të shtetit, për korrupsion do të nisin në 2019-ën.

Ky është afati i parashikuar për nisjen e funksionimit të Byrosë së Hetimit dhe SPAK.

Në buxhetin e vitit 2019 është parashikuar një fond prej 500 milionë lekësh ku përfshihen dhe KLGJ e KLP.

Po ashtu në total për të gjithë institucionet e drejtësisë fondi shkon në 2.55 miliardë lekë.

Megjithatë drejtuesit e institucioneve të reja të drejtësisë që kanë nisur të funksionojnë, nuk janë të kënaqur.

klgj dhe klp-konica.al
klgj dhe klp-konica.al

Në draftin që do të kalojë për votim në qeveri thuhet se institucionet kanë kërkuar 2 miliardë lekë shtesë.

Shuma kërkohet për shtim të personelit me 419 punonjës, kryesisht staf mbështetetës.

Po ashtu 500 milionë lekë janë kërkuar dhe për realizimin e vettingut në policinë e shtetit.

Sa i përket magjistratëve të rinj kosto shkon në 1 miliardë lekë.

Për ti hapur rrugën diskutimit të projektit për vitin e ardhshëm parlamenti ka miratuar tashmë buxhetin faktik për vitin 2017.

Reforma-ne-drejtesi-gjyqtare-e-prokurore-konica.al
Reforma-ne-drejtesi-gjyqtare-e-prokurore-konica.al

Më parë KLSH akuzoi se nuk ishte treguar realiteti përsa i përket shpenzimeve por Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, ka prezantuar realizimet për këtë vit.

“2017 ishte viti i parë elektoral parlamentar që shënoi uljen e borxhit publik, ulje të defiçitit dhe balancë primare pozitive.”

Buxheti faktik 2017 u miratua në parlament vetëm me votat e mazhorancës.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN