MENU
klinika

Provojeni

Si të kontrolloni shëndetin vetëm me anë të një luge

31.10.2018 - 13:04

Ne të gjithë e dimë se sa e rëndësishme është të monitorojmë rregullisht shëndetin tonë.

Por fatkeqësisht është fakt që vetëm pak njerëz bëjnë ekzaminime të rregullta sistematike të trupit të tyre. Shumica prej nesh jetojmë nën studimin “Nëse nuk më dhëmb, pse do të shkosh te doktori?”

Nëse jeni pjesë e këtij grupi, do tju mësojmë një truk të thjeshtë do që t’ju tregojë shumë për shëndetin tuaj para se të shkoni te mjeku.

1. Merrni një lugë dhe fshijeni atë mbi sipërfaqen e gjuhës.

2. Vendoseni lugën në një qese transparente dhe vendoseni në dritë: llambë dielli ose tavolinë.

3. Pas një minute, kontrolloni lugën.

Nëse nuk ka njolla në të dhe nuk ka erë të pakëndshme atëherë nuk keni ndonjë problem shëndetësor.

 

Nëse vëreni një erë të pakëndshme, ajo tregon:

Problemet me mushkëritë ose stomakun – nëse aroma është e mprehtë

Problemet me diabetin – nëse aroma është e ëmbël

Problemet e veshkave – nëse aroma ju kujton amoniakun

 

Nëse vëreni ndonjë mbetje, kjo tregon:

Funksioni i parregullt i tiroidit – i bardhë ose i verdhë

Bronkit, qarkullimi i dobët, kolesteroli i lartë – vjollcë

Infeksioni i frymemarrjes – i bardhe

Problemet e veshkave – portokalli

Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të kontrolluar shëndetin,por nuk duhet të lini kurrë pas dore kontrollet rutinë tek mjeku.