MENU
klinika

Nga Fadil Maloku

S’ka faj Serbia për Interpolin, po qeveria e “o ruku-t” dhe …

20.11.2018 - 15:31

1. S’i mund të fajsohet Serbia, për mosliberalizim, mosanëtarësim në Interpol, mospranim në kyqjen e Kosovës në institucionet rajonale, kontinentale e globale, kur ajo mision e detyrim (bile edhe kushtetues!) e ka këtë angazhim, o të bekuar qeveritar e opozitar!

Faji dhe përgjegjësia për të gjitha të (pa)bërat, rreth Kosovës janë mandat dhe obligim i Juaj, e jo i Serbisë!

2. Duke i identifikuar në vija të trasha proceset aktuale kontradiktore në shoqërinë kosovare, kuptojmë shumë se qeveria aktuale, por, edhe gjitha ato të pasluftës ishin udhëhequr, jo në bazë të parimeve dhe interesave kombëtare e shtetërore, por, interesave meskine personale, klanore mafioze.

3. Andaj, është e pamundur ta imagjinojmë shtetin e Kosovës, si shtet normal dhe me sovranitet të garantuar qytetar.

interpol-kosove-serbi-koonica.al
interpol-kosove-serbi-koonica.al

Sepse, kontestimit të “arkitekturës” shtetërore, është duke i paraprirë edhe më tej; mosdija, inatet morbide, mashtrimi e improvizimi i tepruar i tyre, për gjëja përkushimin ndaj funksionalizimit të institucioneve kyqe, të shtetësisë kosovare;

4. Krejt, ky improvizim, mashtrim e me siguri edhe manipulim i qëllimshëm ka ndodhë dhe do ndodhë, shkaku i mungesës së transparencës (s’di kush cilat janë agjendat e tyre shtetërore); llogaridhënies (provizore dhe mashtruese, duken mënyra e;informimit, detyrimet ligjore; obligimet ndaj publikut)

5. Shembulli më të qartë dhe kulmi i këtij improvizimi e mashtrimi ordiner me publikun, nga ana qeverisë aktuale, është DËSHTIMI I PLOTË I SOTËM I ANËTARËSIMIT të Kosovës në INTERPOL…;

6. Kësaj kur t’i shtohen edhe dështimet tjera në planin e jashtëm; liberalizimin e vizave (një dekadë e tërë hargjim i kohēs dhe parave të taksapaguesve!); inkuadrimin e institucioneve tjera rajonale e kontinentale;

7. Ato në planin e brendshëm; luftimin e krimit dhe korrupsionit (asnjë zyrtarë i lartë qeveritar i padenoncuar!?); sundimit të ligjit (asnjë dëshmi kohezive qeveritare, për rregullin dhe rendin publik!?); (zbutjes së papunësisë dhe reduktimit të varfërisë së skajshme (23% të qytetarëve mbijetojnë me nga 80 cent ditën!?).

Çka po mendoni ju, se “Europa plakë, e lavire”, nuk i ka adresu gjitha këto “lojëra” djallëzore tueja, a ?!?