MENU
klinika

Ide dhe aplikacione

20 këshilla si kujdesi për veten tuaj të kthehet në prioritet

09.12.2018 - 10:26

Shumica prej nesh dëshirojmë të kujdesemi mirë për veten tone dhe ne e dimë se rutinat e mira dhe parandaluese të vetë-kujdesit janë mënyra më e mirë për ta bërë këtë.

Por mund të jetë gjithashtu dërmuese, stresuese, dhe kërkon kohë për të kujtuar të gjitha gjërat që duhet të bëjmë.

A keni pirë ujë të mjaftueshëm? A keni marrë një minutë për të medituar? A nuk duhet të ngrihesh dhe të ecësh? Kur hera herën e fundit që keni ngrënë? Apo flini tetë orë? Sa kohë keni qenë ulur në tryezën tuaj?

Duke ditur se nuk keni bërë asnjë nga këto veprime të vetëkujdesit, mund të ndiheni jashtëzakonisht të stresuar – pikërisht e kundërta e efektit që vetë-kujdesi duhet të ketë.

kujdesi per veten-konica.al

Gjëja e fundit që iu duhet është stresoni edhe se si të kujdeseni për veten.

Por kur ju keni një orar të zënë, është e vështirë të qëndroni të përgjegjshëm qoftë edhe për veten tuaj, dhe kështu është e lehtë të lini mirëqenien tuaj dhe shëndetin – të rrëshqes.

Dhe kjo është kur problemet shëndetësore – të shkaktuara nga stresi, zakonet e dobëta të të ngrënit, mungesa e stërvitjes ose diçka tjetër – mund të zhvillohen.

Për fat të mirë, ka shumë truqe atje për t’iu ndihmuar të kujdeseni për veten.

Ata ndihmojnë të largoni stresin duke ju ndihmuar të ndërtoni një rutinë të shëndoshë të vetë-kujdesit dhe duke e bërë atë një zakon që është më i lehtë të mbahet.

kujdesi per veten-konica.al

Këtu janë vetëm disa ide dhe aplikacione që mund të ndihmojnë automatikisht që vetë-kujdes të bëhet prioritet – pavarësisht nëse keni dy minuta ose dy orë kohë:

1. Mos bëni asgjë për dy minuta

2. Dëgjoni tinguj të valëve të detit apo pikave të shiut në aplikacione të ndryshme

3. Ngrihuni dhe bëni një shëtitje jashtë.

4. Qëndroni të hidratuar me aplikacione si iDrated, Waterlogged dhe Eight Glasses A Day

5. Harroni të merrni drekë? Temple dhe Time4Lunch mund të ndihmojnë me këtë.

6. Sfidoni veten për të bërë drekën tuaj në mbrëmje .

7. Ndiçni ciklit tuaj të gjumit me vegla të palestrës si FitBit ose Jawbone ose aplikacionin për telefon Sleepbot.

8. Provoni Bedtime Function të iPhone për të dikur kur të zgjoheni dhe kur të shkoni të flini.

9. Programoni disa moment “mos e shqetësoni” në mënyrë që të mund të përqendroheni te vetja pa shqetësime

10. Shikoni disa foto dhe video të kafshëve të lezetëshme

11. Vizitoni një strehimore të kafshëve.

12. Shikoni video mësimore dhe motivuese.

13. Mbani ditar çdo ditë me aplikacione si DayOne

14. Mbani gjurmët e asaj që ju shqetëson me aplikacione si Worry Watch.

15. Vizitoni mjekun tuaj dhe kontrolloni katër numrat tuaj shëndetësor – presionin e gjakut, kolesterolin, sheqerin në gjak dhe indeksit të masës së trupit (BMI).

16.Lëshoni e mendimet e këqija ose ndërhyrëse me lojëra si Good Blocks.

17. Meditoni për pesë minuta – edhe kjo është e mjaftueshme për të ndihmuar në largimin e stresit

18. Praktikoni joga në zyre nëse nuk keni kohë të largoheni nga tavolina juaj.

19. Bëni punë vullnetare.

20. Bëni një listë të zakoneve.

kujdesi per veten-konica.al

Natyrisht, vetë-kujdesi është vetë nga natyra personal – kështu që asnjë gjë nuk do të funksionojë për të gjithë.

Gjëja e rëndësishme është të kuptoni se çfarë hapa proaktiv ju doni të bëni për të marrë një trajtim më të mirë për shëndetin dhe mirëqenien tuaj.

Dhe, pasi ta keni bërë këtë, lajmi i mirë është se ka shumë aplikacione, faqe interneti dhe truke për të filluar.