MENU
klinika

Procesi i Vetting-ut

“Fundoset” prokurori i Vipa-ve me televizorin 20-mijë euro

18.12.2018 - 21:19

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka zbardhur vendimin e shkarkimit të Ramadan Trocit nga detyra e prokurorit të Prokurorisë së Përgjithshme. Vendim i shprehur nga KPK më 15 nëntor.

Troci njihej edhe si prokurori i “VIP-ve”, për shkak se ka firmosur arrestimin e ish-Guvernatorit Ardian Fullani, ish-kryetarit të Bashkisë së Vlorës Shpëtim Gjika si dhe hapi skandalin e tokave në Vlorë.

Në konkluzionet e KPK-së, thuhet se subjekti i rivlerësimit ka bërë deklarim të pamjaftueshëm për kriterin e kontrollit të pasurisë, rezulton i papërshtatshëm nga vlerësimi i aftësive profesionale si edhe rezulton se ka cenuar besimin e publikut te sistemi i drejtësisë dhe ndodhet në kushtet e pamundësisë për plotësimin e mangësive nëpërmjet programit të trajnimit.

ramadan troci-konica.al

“Në denoncimin e përcjellë pranë Komisioni, ndër të tjera hidhen dyshime se subjekti i rivlerësimit ka në pronësi të fshehur një apartament banimi në afërsi të ish-godinës së ATSH-së, në të cilën banon aktualisht.

Lidhur me këtë apartament, denoncohet se subjekti e ka arreduar në mënyrë të tillë, sa që vetëm sistemi i ngrohjes dhe ftohjes kushton mbi 70,000 euro dhe televizori kushton rreth 20,000 euro. Në vijim ankuesi, denoncon se për posedimin e këtij apartamenti subjekti kamuflohet nga pronarët e minierave të Bulqizës, të cilëve pretendohet se u ka mbyllur shumë dosje”, thuhet në vendim.

Komisioni dyshon edhe për fshehjen e disa pasurive të tjera tek Unaza e Re, si apartamente, njësi shërbimi e garazhe.

Komisioni i KPK ngre gjithashtu dyshime të forta se prokurori Troci ka fshehur duke e kaluar në emër të personave të tjerë një apartament me sipërfaqe 140 m², në godinën pranë Pazarit të Ri, me vlerë 140 mijë euro dhe parking 20 000 mijë euro.

Nga ana tjetër, Komisioni pretendon se ka faktuar se prokurori Ramadan Troci ka fshehur një ndërtim pa leje me sipërfaqe 32 m², në një truall me sipërfaqe 450 m², në Paskuqan.

Në vendimin për shkarkimin e Trocit thuhet gjithashtu se prokurori nuk justifikon një depozitë me vlerë 2,500,000 lekë si dhe blerjen e një makine “Mercedes-Benz”, viti i prodhimit 1999, me vlerë 700,000 lekë.

Gjithashtu, prokurori nuk ka deklaruar gjendjet e llogarive bankare si dhe nuk ka deklaruar saktë shtesat e depozitës në emër të bashkëshortes së tij.

Nga gjendja gjyqësore, te shëndeti mendor

Formulari i kandidatëve për deputetë në PD

Çfarë kërkon Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë?

Greqia kërkon fillimin e bisedimeve mbi marrëveshjen për detin shqiptar

Nga ligji i medias, Reforma Zgjedhore dhe sundimi i ligjit

Integrimi/ Gjermania ka këto kushte për Shqipërinë