MENU
klinika

30% e popullsisë

Maqedonasit dëshirojnë të largohen nga vendi

22.12.2018 - 11:15

Një hulumtim i ri i Gallup tregon numrin e popullsisë që do të largoheshin nga vende të ndryshme të botës, përfshi edhe Ballkanin.

Hulumtimi tregon se popullsia e Ballkanit dëshiron të largohet nga vendi ku jetojnë.

Nga Serbia do të largoheshin 25 për qind e popullsisë, kurse kjo përqindje arrinë në 42 për qind në Kosovë, ndërkaq nga 32 për qind në Bosnjë e Hercegovinë dhe Shqipëri.

Nga Kroacia do të largoheshin vetëm 6 për qind e të rinjve dhe të arsimuarve, që paraqet rrezik më të ulët për atë që quhet “largimi i trurit”.

Edhe Maqedonia preket nga kjo prirje e largimit dhe përqindja arrinë në 30 për qind. /Konica.al/