MENU

Situata drejt përmirësimit

Dëbora ‘lë’ Gjirokastrën, kthehen reshjet e shiut

11.01.2019 - 10:19

Në Gjirokastër dy ditë pas reshjeve të dendura të dëborës situata ka shkuar drejt përmirësimit falë edhe reshjeve të shiut që ranë gjatë gjithë ditës së djeshme.

Shkarkoni Aplikacionin e Konica.al

Akset nacionale janë të gjitha të kalueshme pa zinxhirë, në të gjithë qarkun e Gjirokastrës.

Shkrirja e borës ka sjellë edhe hapjen e rrugëve rurale që deri paraditen e djeshme ishin të bllokuara. Vështirësi izolimi paraqesin zonat malore në lartësinë mbi 600 ku bora ka arritur në lartësinë mbi 1 m.

Ditën e djeshme u bë e mundur evakuimi i një fëmije të sëmurë në Kolonjë me mjetin e PMNZSH për në spitalin rajonal.

gjirokaster rikthehet shiukonica.al

Brenda në qytetin e Gjirokastrës rrugët kryesore janë të hapura dhe të kalueshme, ndërsa lagjet e sipërme të qytetit janë ende të izoluara dhe prej tre ditësh tashmë vuajnë dhe problemet me furnizimin me ujë të pijshëm.

Vështirësi qarkullimi paraqiten për kalimtarët, sidomos në rrugët e sokakët e kalldrëmtë. Aktualisht po punohet në rrugët e qytetit për hedhjen e kripës dhe pastrimin e rrugëve.

Probleme janë paraqitur edhe në tregun industrial të qytetit, një investim i kryer nga bashkia korrikun e vitit që kaloi, ndërsa çatia e kësaj ndërtese pikon duke vështirësuar punën e tregtarëve që operojnë aty.

Shkollat vijojnë të jenë të mbyllura dhe mendohet se procesi mësimor do t’i rikthehet normalizimit, ditën e hënë.