MENU

Gabimi 'fatal' i Ramës

Meta “ashpërson” tonet: Nuk ka fuqi në botë t’i bëjë presion Presidentit

11.01.2019 - 09:38

Presidenti i Republikës Ilir Meta është shprehur me tone të ashpra përmes një statusi në rrjetin social “Facebook”.

Meta duke folur për pjesën e mosdekretimit të ministrit Cakaj si ministër të Punëve të Jashtme, u shpreh se nuk ka forcë në botë që t’i bëjë presion atij.

Deklaratat e shefit të qeverisë janë kritikuar ashpër nga Meta, ndërsa një veprim të tillë e quajti si “fatal”.

meta-konica.al

“Ai që guxoi të kërcënojë komisar Zaganin pse denoncoi bashkëpunimin e trafikantëve të drogës me pushtetarët, ai që guxoi të kërcënojë nënkomisarin e Fushë-Krujës pse hetoi dhunimin e një vajze nga djali i një deputeti, ai që guxoi të kërcënojë një profesor të nderuar vetëm pse i shkruajti një letër Presidentit të Republikës në mbrojtje të interesit kombëtar, ai që kërcënon çdo ditë gazetarë e pronarë mediash, ai që kërcënon prokurorë e gjyqtarë, ai që kërcënon opozitarë dhe dëshmitarë, ai që urdhëron falsifikimin e letrave të tenderave e deri tek dokumente të sigurisë kombëtare bëri gabimin fatal të kërcënojë edhe Presidentin e Republikës së Shqipërisë në mënyrë të drejtpërdrejtë.

Nuk ka fuqi në botë t’i bëjë presion e shantazh Presidentit të Republikës së Shqipërisë.

Nuk ka Gjykatë Kushtetuese në botë që ndalon e interpreton kompetencat që i jep Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë, Presidentit, për emërimin e shkarkimin e ministrave e në veçanti të atyre që janë anëtarë të Këshillit të Sigurisë Kombëtare. Interesi kombëtar i pari! Shqipëria e Para!🇦🇱”, shkruan Meta.